Відсутність масок і порушення карантину: поліція Києва розповіла про протоколи за вихідні

Відсутність масок і порушення карантину: поліція Києва розповіла про протоколи за вихідні

Відео
Укрінформ
Поліцейські у Києві упродовж вихідних після перевірок об’єктів господарської діяльності склали 243 адміністративних протоколи за порушення карантинних обмежень.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

У поліції поінформували, що упродовж останніх вихідних правоохоронці перевірили 1509 об’єктів господарської діяльності, і переважна більшість порушень – це робота закладів господарської діяльності, попри заборону у рамках «карантину вихідного дня».

«За результатами перевірок, у 243 випадках виявили порушення карантинних обмежень, а відтак за невиконання вимог ч.1 ст. 44-3 (Порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення на посадових осіб складено адмінпротоколи. За це передбачено накладення штрафу від 34 до 170 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці проводили перевірки в громадських спорудах та громадському транспорті на предмет носіння громадянами засобів індивідуального захисту.

Читайте також: Протокол про підрахунок до завершення виборів: у Львові відкрили справу

У результаті цих перевірок за порушення вимог ч. 2 ст. 44-3 КУпАП складено 17 адмінпротоколів, за що передбачено штраф від 170 до 255 гривень.

У відомстві зазначили, що поліцейські у межах своїх повноважень і надалі контролюватимуть дотримання протиепідемічних заходів, а також закликали громадян не порушувати карантинних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції, щоб не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Уточнюється, що поліцейські у складі мобільних груп націлені у першу чергу на превентивну роботу.

«Якщо громадяни не реагуватимуть на зауваження і відмовлятимуться від використання засобів індивідуального захисту правоохоронці, у межах своєї компетенції та відповідно до службових повноважень, притягуватимуть таких правопорушників до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину та введення на території України обмежень оранжевого рівня. Уряд вирішив, починаючи з 14 листопада, на три тижні ввести карантин вихідного дня. Під час його діє заборона на роботу будь-яких магазинів, установ, закладів громадського харчування, культури і т.д., крім громадського транспорту, продовольчих магазинів, медичних та фінансових установ, аптек, АЗС (за винятком зон харчування), СТО, ветеринарних аптек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-