У Києві повідомили про підозру іноземцю, який «замінував» адмінбудівлю

У Києві повідомили про підозру іноземцю, який «замінував» адмінбудівлю

Укрінформ
Слідчі столичної поліції повідомили про підозру іноземцю за неправдиве повідомлення про замінування адмінбудівлі у стані алкогольного сп’яніння. За скоєне фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«До столичної поліції по спецлінії 102 від невідомого надійшло повідомлення про те, що держустанову на вулиці Симона Петлюри заміновано. На місце негайно виїхали наряди патрульної поліції, вибухотехніки, слідчо-оперативна група, кінолог зі службовою собакою та інші профільні служби», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після проведення перевірки установи на виявлення небезпечних предметів інформація не знайшла підтвердження. Для встановлення особи правопорушника поліцейські відділу кримінальної поліції Голосіївського управління поліції невідкладно розпочали оперативні заходи. У результаті оперативники встановили та розшукали 36-річного іноземця.

Читайте також: Рада планує посилити покарання за «фейкові» мінування

Під час розслідування встановлено, що чоловік відпочивав у закладі громадського харчування на вулиці Васильківській, де попросив у працівника мобільний телефон. Далі він зателефонував до поліції та повідомив неправдиву інформацію, а після повернув смартфон та покинув заклад.

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Також поліцейські звернулися до районного суду з клопотанням по обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-