У Києві викрили агітатора, який розганяв соцмережами пропаганду РФ

У Києві викрили агітатора, який розганяв соцмережами пропаганду РФ

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці СБУ викрили та заблокували у Києві діяльність інтернет-агітатора, який за завданням російських кураторів пропагував тоталітарні режими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що киянин є членом проросійської організації «Регіональний громадський рух русофілів «ПАРУС», яка координується з РФ. За завданням кураторів зловмисник розміщував у забороненій соціальній соцмережі провокативні матеріали. Напередодні місцевих виборів з одних аккаунтів він пропагував комуністичну ідеологію, з інших нібито від імені українських правих – нацистську. За задумом «замовників», це мало загострити суспільну ситуацію в країні під час виборчого процесу.

Кіберфахівці СБУ також зафіксували, що зловмисник активно коментував у вигідному для кураторів ключі резонансне рішення Конституційного Суду України.

Наразі перевіряється версія про співробітництво зловмисника зі спецслужбами РФ через проросійську організацію.

Читайте також: СБУ затримала ексбойовика «ЛНР», який переховувався у Дніпрі

Під час санкціонованих обшуків у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими ГУ Нацполіції за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

Наразі тривають слідчі дії, приймається рішення про повідомлення фігуранту про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-