У Києві за допомогою комп’ютерного вірусу викрали будівлю

У Києві за допомогою комп’ютерного вірусу викрали будівлю

Укрінформ
У Києві зловмисники, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, отримали віддалений доступ до комп’ютера державного нотаріуса та внесли зміни до реєстру прав власності на нерухомість в інтересах третьої особи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України

“Працівники кіберполіції Київщини спільно зі слідчими Васильківського відділу поліції встановили факт незаконного заволодіння нерухомістю у Києві завдяки використанню шкідливого програмного забезпечення”. - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, зловмисники надіслали електронного листа, що містив «вірус» державному нотаріусу. Таким чином вони отримали віддалений доступ до його комп’ютера. Далі правопорушники внесли неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відтак змінили право власності на нежитлову будівлю у центрі Києва площею близько 250 квадратних метрів.

Читайте також: Кіберполіція викрила хакерів, які зламали понад 100 мільйонів акаунтів

Співробітники кіберполіції встановили «замовника» таких послуг. У його оселі провели обшук із залученням спецпризначенців Київщини. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, що містить докази причетності до несанкціонованого втручання у роботу комп’ютера державного нотаріуса.

Речові докази направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Читайте також: Через злам сайту Нацполіції відкрили кримінальну справу

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-