У Києві з’явилась найдовша в Україні алея сакур

У Києві з’явилась найдовша в Україні алея сакур

Фото
Укрінформ
У Дніпровському районі столиці представники «Книги рекордів України» офіційно зареєстрували найдовшу алею сакур в Україні. Її протяжність становить понад 1400 метрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Наступного року виповнюється 50 років дружби Києва і Кіото, тож, я думаю, що це буде гарний знак для японського міста-побратима. Та й для району це також історична подія. Для мене це не просто алея сакур – це додатковий туристичний магніт. Ми звикли, що туристи відвідують більше центральну частину міста, але тепер кожному гостю столиці варто буде відвідати Дніпровський район та побачити такий чудовий об’єкт на власні очі. Це унікальна алея, оскільки тут ростуть різні види сакур, і деякі з них цвітуть кілька разів на рік», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У Києві з’явилася найдовша алея сакур / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Перед офіційною реєстрацією рекорду Хонда взяла участь у висадженні нових сакур. Окрім того, дерева висаджували заступник голови місії Японії в Україні Оцука Кузуя та заступник голови КМДА Олександр Харченко, який і є автором ідеї створення в Києві найдовшої алеї сакур.

Читайте також: У Києві відкрили оновлений парк "Партизанської слави" з пішохідним фонтаном

Як повідомляється, протяжність алеї сакур, висадженої уздовж бульвару Верховної Ради, становить 1402 м та 25 сантиметрів. Сьогодні на алеї було висаджено 28 дерев, і загальна їхня кількість тепер становить 268. Проте у планах КП УЗН Дніпровського району збільшити алею до 500 сакур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-