У центрі Києва - акція солідарності з білоруським народом

У центрі Києва - акція солідарності з білоруським народом

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві проходить акція солідарності з білоруським народом у боротьбі за свободу та незалежність.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кілька десятків білоруських та українських активістів тримають прапори Білорусі та плакати зі фотографіями, знятими під час протестів.

У Києві проходить акція солідарності з білоруським народом / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

Активісти планують рушити до посольства Білорусі за маршрутом: Майдан Незалежності - вул. Хрещатик - вул. Б.Хмельницького - вул. М.Коцюбинського, 3.

Ситуація на акції спокійна.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Читайте також: У Мінську ще до акції протесту почалися затримання

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протестів. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тисяч осіб, кілька людей загинули.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-