Збереження книжкового ринку “Петрівка”: активісти зібрались під ОП та передали петицію

Збереження книжкового ринку “Петрівка”: активісти зібрались під ОП та передали петицію

Фото
Укрінформ
Активісти громадського руху #SavePetrovka передали в Офіс Президента України петицію за збереження книжкового ринку «Петрівка».

Як передає Укрінформ, петицію із підписами 25 тисяч киян Главі держави передав лідер руху #SavePetrovka Владислав Трубіцин.

Перед цим близько сотні активістів провели під стінами ОП акцію за збереження книжкового ринку, закликавши не зводити на його місці нового торговельно-розважального центру. Зокрема вони тримали у руках плакати зі гаслами «Зеленський! «Ні» знищенню книжкового ринку «Петрівка», «Пане Президенте! Книжкова «Петрівка» – це перлина української культури, яку ви разом із народом повинні захистити!», а також прапори із символікою руху #SavePetrovka.

Активісти передали в ОП петицію за збереження книжкового ринку «Петрівка» / Фото: Олег Давиденко, Укрінформ

Як повідомлялося, департамент містобудування та архітектури КМДА своїм наказом від 03.10.2019 року № 1248 видав дозвіл на будівництво торговельно-розважального центру на місці книжкового і речового ринків «Петрівка». Документ дозволяє зведення будівлі не вище дев’яти поверхів по вулиці Вербова, 21, 23 в Оболонському районі Києва на земельній ділянці площею 0,9899 га.

Читайте також: Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка" не планують – Кличко

7 липня мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з представниками книжкового ринку «Петрівка» заявив, що будівництво торговельно-розважального центру на території книжкового ринку «Петрівка» наразі не планується.

Раніше видання НВ із посиланням на власні джерела повідомляло, що власник ТРЦ Blockbuster Mall і ТРЦ Ocean Plaza Вагіф Алієв вів переговори про покупку земельної ділянки на території книжкового ринку на Петрівці, де планують побудувати ТРЦ Petrovka Mall.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-