Акція на Майдані та черги під посольством — як у Києві голосували за президента Білорусі

Акція на Майдані та черги під посольством — як у Києві голосували за президента Білорусі

Фото, відео
Укрінформ
На Майдані Незалежності в центрі Києва увечері 9 серпня пройшла акція солідарності з Білоруссю. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції провели віче на Майдані і вирушили до посольства Білорусі, вимагаючи чесного підрахунку голосів на виборах білоруського президента.

Також білоруси вшанували журналіста Павла Шеремета хвилиною мовчання.
Тим часом на виборчій дільниці, яка розташована у приміщенні посольства Білорусі, цілий день були великі черги охочих проголосувати на президентських виборах. Людей запускали в будівлю по одному і з великими інтервалами. 
Зрештою, не всі встигли проголосувати. Коли посол Республіки Білорусь в Україні повідомив про закриття виборчої дільниці,  це викликало обурення, виборці почали скандувати "ганьба" та підняли власні паспорти. 
Після закриття виборчих дільниць були оприлюднені результати національного екзит-полу, які свідчать, що на виборах президента Білорусі переміг Олександр Лукашенко, за якого проголосували 79,7% виборців. Світлана Тихановська здобула 6,8% голосів.
Як повідомлялося, у неділю, 9 серпня, у Білорусі пройшли президентські вибори. Кандидатами на найвищу державну посаду були п’ятеро осіб - дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського Світлана Тихановська, ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії “Говори правду” Андрій Дмитрієв, голова партії “Білоруська соціал-демократична Грамада” Сергій Черечень та діючий президент Олександр Лукашенко, який незмінно керує країною з 1994 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-