Київ виділив 20 мільйонів постраждалим від вибуху на Позняках

Київ виділив 20 мільйонів постраждалим від вибуху на Позняках

Укрінформ
Киїська міська рада виділила кошти для виплати одноразової адресної матеріальної допомоги постраждалим унаслідок руйнування будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Дарницькому районі міста Києва.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

"Гроші передбачені для проведення ремонтних робіт та придбання меблів і необхідної побутової техніки. Загалом це 20 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, для проведення ремонтних робіт передбачаються кошти у розрахунку 2 925 грн за метр квадратний. Щоб придбати мінімально необхідні меблі для двокімнатної квартири, міська рада заклала суму в 124 тисячі гривень, для трикімнатної квартири - трохи більше 140 тисяч гривень.

Читайте також: Допомогу з документами отримали вже 115 мешканців будинку на Позняках – Кличко

Комплектація квартир передбачає наступний перелік побутової техніки та меблів: холодильник, телевізор, водонагрівач, пральна машина, кухонний комплект меблів, дитячий комплект меблів, стіл і 4 стільці, диван розсувний, шафа, ліжко двоспальне та матрац, тумба приліжкова, тумба під телевізор, умивальник з тумбою, шафа для взуття, вішалка підлогова.

«Зазначу також, що матеріальну допомогу від міста – від 50 до 100 тисяч гривень – отримали вже 30 постраждалих. І найближчими днями виплати отримають усі. Крім того, фонд «Майбутній Київ» надав по 2,5 тисячі гривень постраждалим мешканцям на відновлення документів. Ми не залишимо киян, які опинилися в біді», – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі Києва по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із квартир пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів. Загинуло п'ятеро людей, ще п’ять травмовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-