Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку

Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка" не планують – Кличко

Укрінформ
Будівництво торговельно-розважального центру на території книжкового ринку «Петрівка» наразі не планується.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час зустрічі з представниками книжкового ринку «Петрівка», повідомляє пресслужба КМДА.

"Деякі засоби масової інформації нещодавно оприлюднили інформацію, нібито, на місці книжкового ринку "Петрівка" планують побудувати однойменний ТРЦ, а сам ринок – знести. Також, нібито, адміністрація ринку повідомила підприємцям, що вони повинні переїхати на місце в районі ангарів на станції метро "Лісова", бо, мовляв, "бульдозери за день все знесуть", і книжкового ринку на Петрівці не буде", - сказав Кличко.

Читайте також: У Києві демонтують незаконно зведену на дорозі частину ТРЦ

За його словами, столична влада вивчила це питання. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці. Цільове призначення земельних ділянок - для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар - ТОВ «Книжковий ринок».

Читайте також: Кличко: Забудовник на Ярославовому Валу зовсім втратив розум

Також детальним планом території в межах вулиць Вербова, Куренівська, Богатирська, Московський проспекту Набережно-Рибальська, залізнична колія на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок.

Втім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались.

"Тому, хто і навіщо підбурює людей - треба з‘ясувати», - наголосив Кличко.

Він закликав представників книжкового ринку провести детальну розмову з керівництвом ринку і обговорити робочі відносини.

«Міська влада відстоюватиме інтереси громади міста. В правовому полі. І я звертаюся до правоохоронців взяти на контроль це питання і не допустити протизаконних дій», - зазначив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-