Вибух у Києві: рятувальники закінчують роботу, будинок - під цілодобовою охороною

Вибух у Києві: рятувальники закінчують роботу, будинок - під цілодобовою охороною

Укрінформ
Батоповерховий будинок по вул. Соломії Крушельницької на Поздняках у Києві, де стався вибух, візьмуть під цілодобову охорону.

Про це на брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочемо подякувати ДСНС за організацію роботи, все було ефективно, і наразі дійсно міська адміністрація цю естафету приймає і буде в першу чергу будинок взято під цілодобову охорону, для того щоб убезпечити від мародерства, буде все огороджено. Нагадуємо, що небезпечно перебувати поблизу шостої секції, туди проходити заборонено", - сказав Пантелеєв.

Він повідомив, що наразі проводиться обстеження будівель, що знаходяться поруч.

Читайте також: Вибух на Позняках: рятувальники знайшли під завалами п'ятого загиблого

"Комісія проводить обстеження будівель, спільно з інститутом будівельного виробництва в 5-й секції, потім Григоренка, 41 також буде обстежено на предмет їх стану. Попередньо ми можемо говорити про те, що стан їх задовільний і є вірогідність, що людей з 5-ї секції сьогодні ввечері повернуть додому. Таким чином буде відновлено і водопостачання цих секцій. Стосовно 6-ї секції буде висновок комісії і рекомендації, які ми будемо виконувати. Є вірогідність того, що ця секція непридатна для подального проживання і буде потребувати демонтажу та інших будівельних заходів... Всі тріщини будуть обстежені відповідною комісією і зроблені висновки", - розповів Пантелеєв.

Читайте також: Трагедія у Києві: мешканці зруйнованого вибухом будинку розповіли подробиці

Також він повідомив, що потерпілі мешканці отримають комепенсацію від міської влади.

"Є принципове рішення мера міста, що людей не залишать без житла. Який механізм буде - допрацьовується, є декілька варіантів, в тому числі треба з людьми обговорити ці питання. У четвер буде зустріч з мешканцями", - розповів Пантелеєв.

Рятувальники з місця вибуху у столичній багатоповерхівці через 2-3 години відбудуть у місця постійної дислокації.

“Через 2-3 години підрозділи служби з надзвичайних ситуацій проведуть згортання і відбудуть у місця постійної дислокації. У подальшому всі питання щодо організації розбирання порушеної будівлі, організації чергування, охорони і так далі, - все це будуть виконувати місцеві органи влади, а точніше, КМДА”, - поінформував голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Як повідомлялось, Київ готовий виділити з резевного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух.

21 червня о 10:00 у місті Києві у Дарницькому районі столиці по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із приватних квартир багатоповерхівки пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів.

Рятувальники евакуювали 23 особи, з-під завалу деблокували 3 особи.

П'ять людей знайдені мертвими. Ще п’ятеро травмовані.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-