СБУ спіймала у Києві проросійських пропагандистів, які закликали до поділу України

СБУ спіймала у Києві проросійських пропагандистів, які закликали до поділу України

Фото
Укрінформ
Діяльність групи проросійських провокаторів, які закликали до порушення територіальної цілісності України, припинила Служба безпеки у столиці.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Пропагандисти, один із яких має російський паспорт, знімали та поширювали в інтернеті сепаратистські матеріали і сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. Зловмисники, зокрема, агітували за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, встановлено, що зловмисники часто були учасниками маніпулятивних сюжетів на російських пропагандистських телеканалах. Експертиза засвідчила, що відзняті зловмисниками відеоматеріали містять публічні заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Під час слідчих дій за місцями проживання і тимчасового перебування учасників групи правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про антидержавні інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу, а також пам’ятні відзнаки Московського вищого військового командного училища.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, слідчі СБУ повідомили про підозри організатору групи та його спільнику.

Читайте також: Контррозвідка СБУ затримала одесита, який закликав до сепаратизму

Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо можливої причетності окремих російських політсил та громадських організацій до фінансування антиукраїнських пропагандистських акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-