На протестувальників з Русанівських садів склали сім протоколів за блокування руху

На протестувальників з Русанівських садів склали сім протоколів за блокування руху

Відео
Укрінформ
Після протестів на Русанівських садах у Києві проти будівництва з‘їзду з Подільсько-Воскресенського мосту на вулиці Садовій поліція склала 7 адміністративних протоколів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила пресофіцер Дніпровського райуправління поліції Києва Анна Шевчук.

«Наразі патрульні поліцейські склали 7 адміністративних матеріалів за ст. 127 Кодексу України про адміністративні порушення - це порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин», - сказала Шевчук.

Вона уточнила, що з самого ранку з місцевими мешканцями працівники поліції діалогу спілкувалися і попереджали їх про адміністративну і кримінальну відповідальність за перекриття руху.

Читайте також: Кличко каже, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту не зупинятимуть

«Місцеві мешканці перекривали рух, перекривали дорогу і заважали тим самим проїзду транспорту. Правоохоронці відтісняли їх, щоб транспорт міг проїхати, через що між ними виникла штовханина», - зазначила Шевчук.

Як повідомляв  "Київ Оперативний", на Русанівських садах 19 червня місцеві жителі перекрили рух транспорту на вулиці Садовій.

«На Русанівських Садах знову протистояння місцевих мешканців із поліцією. Причина та ж сама - мешканці просять робити з‘їзд (з Подільсько-Воскресенського мосту) не на їх вулицю, де по одній смузі у кожному напрямку. Кажуть також, що влада зовсім не переймалася їх життям і їм довелося ремонтувати дорогу за власний кошт, а тепер по ній їздять вантажівки», - йдеться у повідомленні.

Минулими вихідними жителі вже перекривали рух транспорту і конфліктували з поліцією. Поліцейські відтіснили людей на узбіччя.

Згодом поліція почала затримувати протестувальників.

Подільсько-Воскресенський міст зводять уже 27 років, строк здачі постійно відкладають. За цей час неодноразово змінювався загальний кошторис будівництва.

Раніше столична влада обіцяла запустити рух мостом цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-