Допомогою з часткового безробіття скористалися майже 400 підприємців - служба зайнятості

Допомогою з часткового безробіття скористалися майже 400 підприємців - служба зайнятості

Укрінформ
У столиці продовжується виплата допомоги з часткового безробіття за сприяння Київського міського центру зайнятості працівникам малого та середнього бізнесу.

Нещодавно до них додалась ще одна категорія: фізичні особи-підприємці, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, повідомили Укрінформу у Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ).

«Можливістю отримати допомогу з часткового безробіття вже скористалися сотні підприємців столиці. Так, за період з 4 травня по 16 червня 2020 року 381 підприємству малого та середнього бізнесу надано допомогу з часткового безробіття на період карантину. Це дозволить зберегти робочі місця майже 7,5 тисяч працівникам», - поінформував директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

За його словами, Державна служба зайнятості розробила покрокову інструкцію, як ФОПу без найманих працівників отримати допомогу з часткового безробіття.

“Її можна знайти, зокрема, на інформаційних ресурсах КМЦЗ - сайті та Фейсбук-сторінці центру. Це шість простих кроків. Треба протягом 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску”, - пояснив Білич.

Далі потрібно підготувати пакет документів:

- заяву на отримання допомоги в довільній формі;

- засвідчену ФОПом копію наказу з датою зупинення чи скорочення діяльності;

- довідку про сплату єдиного внеску за останні пів року;

- відомості про фізичну особу-підприємця, який є застрахованою особою, щодо якого виконуються вимоги частини третьої статті 471 Закону України «Про зайнятість населення»;

Читайте також: Підприємцям пояснили, як скористатися допомогою з часткового безробіття

Подати оригінали документів до центру зайнятості можна одним із двох зручних способів: поштою або через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості, зауважив очільник КМЦЗ.

«Упродовж трьох робочих днів центр зайнятості перевіряє документи. Якщо ж є помилки чи неточності, наші спеціалісти повідомлять про це. Ви матимете 5 днів, щоб подати новий або виправлений пакет документів», - підкреслив Білич.

Рішення про надання допомоги приймає Київський міський центр зайнятості.

Також у службі зайнятості нагадали, що допомога з часткового безробіття не оподатковується. Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та з розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць, вона надається на період зупинення чи скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Як повідомлялося, Кабмін 22 квітня прийняв постанову “Про затвердження розміру, порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги з часткового безробіття на період карантину”.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-