У Києві пропонують скасувати ЗНО для тих, хто не планує вступ цьогоріч

У Києві пропонують скасувати ЗНО для тих, хто не планує вступ цьогоріч

Укрінформ
Зовнішнє незалежне оцінювання у столиці відбудеться, але участь у ньому пропонується взяти лише тим, кому воно необхідне для вступу до вишів.

Про це детальніше розповів в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський на своїй сторінці у Facebook.

"Зовнішнє незалежне оцінювання в столиці відбудеться! Ми пропонуємо в умовах карантину дати змогу взяти участь у тестуванні лише тим, кому воно потрібно для вступу до українських ВНЗ! Решта випускників при потребі буде мати змогу пройти ЗНО в будь-який наступний рік", – пояснив Мондриївський.

Він наголосив, що головною метою цього рішення є запобігання спалаху пандемії у Києві. Попри те, що учасники тестування будуть максимально убезпечені від ризику захворювання, завдяки контролю стану здоров’я та заходам із дезінфекції, адже карантин ще триває, і загроза повністю не усунена.

"Пропозиція столичних фахівців – це пропозиція для всієї країни. Запроваджуючи карантинні обмеження, ми зупинили поширення коронавірусу і маємо і надалі робити все можливе для нашої з вами безпеки. Наша позиція відповідає вимогам закону та часу, в якому ми з вами зараз живемо", – заявив Мондриївський.

Читайте також: Цьогоріч ЗНО у столиці планують складати 31 тисяча киян

Як повідомляв Киїський міський голова Віталій Кличко, столична влада пропонує скасувати цього року ЗНО для випускників, що не планують вступати до вищих навчальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ, основна сесія ЗНО в Україні буде проведена з 25 червня до 17 липня 2020 року.Так, згідно з оприлюдненим графіком, 25 червня відбудеться тестування з математики, 30 червня - з української мови та літератури, 2 липня - з фізики, 6 липня - з іспанської, німецької та французької мов, 7 липня - з англійської мови, 9 липня - з історії України, 13 липня - з біології, 15 липня - з географії та 17 липня - з хімії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-