У Києві до Дня міста оновили дві старовинні вулиці

У Києві до Дня міста оновили дві старовинні вулиці

Відео
Укрінформ
До Дня Києва у столиці оновили дві старовинні вулиці - Покровську та Золотоворітську.

Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко у Facebook.

"Київ оновлюється і гарнішає. Незважаючи на обмеження і економічну ситуацію, пов’язану з пандемією, столиця не зупинила роботи на об’єктах, що запланувала відремонтувати цього року. Зокрема, до Дня міста дорожники завершили оновлення двох старовинних вулиць столиці - Покровської та Золотоворітської", - повідомив він.

Зокрема, на вулиці Покровській, яку в останнє ремонтували понад 30 років тому, повністю замінили бетонну основу дороги та замість асфальту вклали масивну бруківку. Таким чином вулиці повернули її історичний вигляд.

Кличко нагадав, що Покровська - одна з найстаріших вулиць Києва. Перші спогади про неї датовані XV століттям. Тоді вона носила назву Гнила. А на плані міста 1803-го року позначена вже як Різдвяна.

Окрім нової дороги, на цій вулиці облаштували нові тротуари та нову дощову каналізацію. Встановили сучасне освітлення.

За словами міського голови, на Золотоворітській відремонтували тротуари з урахуванням потреб людей з вадами зору. Облаштували нове дорожнє покриття, велосмугу. Впорядкували зону для паркування авто і передбачили місця для автомобілів людей з інвалідністю. Встановили LED-освітлення.

Читайте також: День Києва на карантині: у Кличка сказали, в якому форматі святкуватимуть

Кличко розповів, що завершено також роботи з капремонту на ще одній із центральних вулиць – Пушкінській. Вона стала по-справжньому велодружньою - першою в Києвi зі спеціальними велосвітлофорами та зоною очiкування велосипедистами сигналу свiтлофору.

Як відомо, за традицією в останні вихідні травня кияни відзначають День міста.

Нині масові заходи заборонені, тому День Києва буде святкуватись в онлайн-форматі. Зокрема, на телеканалі «Київ» будуть транслювати живі концерти відомих українських виконавців. Покажуть і програми про історію столиці та про те, чим вона живе сьогодні.

Традиційний «Пробіг під каштанами» відбудеться теж в онлайн-форматі. Організатори пропонують киянам приєднатися до благодійної акції і зробити грошовий внесок. Всі зібрані кошти спрямують на потреби українських лікарів та медичних установ.

Цього року саме на День Києва, 31 травня, розпочнуть роботу київські фонтани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-