У Києві відкрили першу “кризову кімнату” для жертв домашнього насильства

У Києві відкрили першу “кризову кімнату” для жертв домашнього насильства

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили першу кімнату кризового реагування для жертв, що постраждали від насильства в родині.

Про це розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда, повідомляє Офіційний портал Києва.

Зазначається, що проєкт реалізовано в рамках спільної між КМДА та Фондом народонаселення ПРООН програми побудови системи протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству.

«Кризова кімната» для жертв домашнього насильства у Києві / Фото: Офіційний портал Києва

«У жовтні минулого року Київ підписав договір із Фондом народонаселення ПРООН в частині підтримки жінок, дітей та чоловіків, які зазнали гендерно зумовленого насильства. Дуже добре, що ця тема стала відкритою, і про неї почали говорити. Коли ми почали займатися цим процесом, то зрозуміли, що найбільша проблема, яка в нас є, – це коли жінка, часто разом із дитиною, тікає від кривдника, опиняється просто на вулиці, а соціальної послуги, яка мала б надаватися, немає. Для цього, власне, і було створено цю кризову кімнату, яка має стати тимчасовим прихистком для постраждалих від насильства. За час, який постраждалі будуть тут перебувати, вони отримають увесь спектр необхідної допомоги: психологічної, юридичної. Також у кімнаті кризового реагування забезпечують харчуванням та засобами особистої гігієни», – зазначила Хонда.

Притулок для жертв сімейного насильства / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

За її словами, відкриття «кризової кімнати» є одним з етапів формування повноцінної системи протидії насильству. Раніше в столиці запустили цілодобову Службу «Телефон довіри» (044 272-15-00 – з мобільного та 15-00 зі стаціонарного), яка надає психологічну підтримку для постраждалих від домашнього насильства.

У заході також взяли участь заступниця міністра соціальної політики Тетяна Сальнікова та голова Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль.

Читайте також: Понад 7 тисяч звернень щодо домашнього насильства зафіксували цьогоріч у Києві

Варто зазначити, що адреса кімнати кризового реагування не розголошується з намірів безпеки постраждалих від насильства.

У «кризових кімнатах» працюватиме 4 соціальні працівники, які перебуватимуть там подобово, відповідно до затверджених графіків. Це дасть можливість поселяти постраждалих осіб у будь-який час доби.

Одночасно перебувати у кімнаті кризового реагування можуть 4 дорослих та двоє дітей. Після закінчення граничного строку перебування у «кризовій кімнаті» постраждалу особу можуть влаштувати до притулку чи інших спеціалізованих служб, які надають соціальні послуги постраждалим особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-