З бюджету Києва виділили 900 мільйонів на доплати медикам - Кличко

З бюджету Києва виділили 900 мільйонів на доплати медикам - Кличко

Укрінформ
З бюджету Києва було виділено 900 мільйонів гривень на доплати медичним працівникам.

Про це на брифінгу розповів Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Місто шукає будь-які можливості для допомоги і підтримки медиків. Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші, в тому числі на виплату зарплати співробітникам з державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень", - сказав Кличко.

Він зазначив, що за квітень медпрацівники комунальних некомерційних підприємств столиці, що надають вторинну (тобто спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) допомогу, отримають додаткові виплати, пропорційно відпрацьованого часу за умови повної зайнятості. Для лікарів сума нарахувань становить 4 тисячі гривень, для медичних сестер - 3 тисячі, для молодшого медичного персоналу - 1 тисячу гривень.

Читайте також: Київ отримав першу партію контейнерів для збору використаних масок та рукавичок

Кличко нагадав, що лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою та хворими на коронавірус, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 30 квітня в Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-