Кличко розповів, як контролюють 52 тисячі киян на самоізоляції

Кличко розповів, як контролюють 52 тисячі киян на самоізоляції

Коронавірус
Укрінформ
До центру з протидії поширенню COVID-19 для контролю за режимом самоізоляції передали інформацію про понад 52 тисячі киян.

Про це на брифінгу поінформував Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу нагадати, що продовжує працювати Моніторинговий центр з протидії розповсюдженню COVID-19, який ми створили в столиці. Усього до центру для контролю за режимом самоізоляції передали інформацію про понад 52 тисячі киян. З них майже 47 тисяч - особи, котрі повернулися в Україну з-за кордону, починаючи з 11 березня. Інші ті, хто лікується вдома або контактували з хворими, і теж повинні перебувати на самоізоляції", - сказав Кличко.

Читайте також: У Києві за добу коронавірус діагностували у 43 осіб, серед них - п'ятеро медиків

Він зазначив, що сьогодні до здійснення фізичного контролю за дотриманням самоізоляції залучені також працівники Муніципальної охорони. Контроль за тим, чи дотримується людина правил самоізоляції, здійснюється вибірково і поєднується із дзвінком телефоном та контролем геолокації за допомогою чат-боту. "Алгоритм моніторингу наступний: спочатку попередження та роз'яснювальна робота. За повторне порушення або відмову від дотримання режиму самоізоляції правоохоронці складають адміністративний протокол. На контроль Моніторинговий центр передає правоохоронцям контакти людей, які відмовляються від спілкування та ігнорують телефонні дзвінки. Фізичний контроль за киянами віком понад 60 років, які є в групі ризику і повинні перебувати на самоізоляції, здійснюють працівники керуючих компаній, а також сімейні лікарі", - сказав Кличко.

Станом на 29 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9 866 випадків захворювання на COVID-19, за добу зареєстровано 456 випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-