Петиція про передачу Києво-Печерської лаври ПЦУ зібрала необхідні голоси

Петиція про передачу Києво-Печерської лаври ПЦУ зібрала необхідні голоси

Укрінформ
Електронна петиція щодо припинення використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату та передачі її у використання Православній церкві України (ПЦУ) брала необхідні 25 тисяч голосів.

Як зазначається на сайті глави держави, станом на 13 годину середи, 29 квітня, петицію №22/092966-еп підписали 25 тисяч користувачів.

"Припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати Києво-Печерську лавру у використання Православній церкві України (ПЦУ)", - йдеться у петиції.

Автор документа Олексій Кравчук підкреслив, що Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Водночас він нагадав, що ПЦУ - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху, яка утворилася внаслідок об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

"Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православна церквою на території України", - переконаний автор петиції.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі COVID-19 заразилися ще 20 семінаристів

Водночас додав, що Українська православна церква МП не є автокефальною православна церквою на території України. Крім того, за його словами, високі церковні ієрархи УПЦ МП були неодноразово помічені у висловлюваннях та діях, направлених проти українського народу.

"Враховуючи вказане вище, використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату повинне бути припинене шляхом розірвання договору оренди та передане Православній церкві України (ПЦУ)", - зауважив Кравчук.

Тепер після набрання 25 тисяч підписів петицію має розглянути Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-