Києво-Печерську Лавру закрили для відвідувачів, монахів тестують на коронавірус

Києво-Печерську Лавру закрили для відвідувачів, монахів тестують на коронавірус

Укрінформ
Братії Києво-Печерської Лаври проводять тестування на наявність COVID-19, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі Києво-Печерської Лаври.

"Для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання. Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Результат обстеження буде відомий найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі скарг на самопочуття у намісника Павла немає.

Крім того, в усіх приміщеннях Лаври прооведено обробку дезінфікуючими розчинами, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян, також проводяться відеотрансляції.

Читайте також: Папа Франциск: Нехай же ніхто не зловживає цим періодом болю для власної вигоди

Як повідомляв Укрінформ, раніше митрополит Павло у своєму відеозверненні заявив, що «не страшна епідемія вірусу, а гріх, який губить душу» та закликав приходити до Києво-Печерської лаври, обійматися, брати своїх дітей та обов‘язково причащатися.

Більшість священнослужителів все ж виявили розуміння ситуації та відповідальність за вірян, яких закликали сидіти вдома.

Обмеження на масові зібрання, торгівлю та пересування, встановлені у зв’язку з пандемією коронавірусу, як і обов’язок дотримуватися правил карантину та обсервації, обов’язкові до виконання незалежно від релігійних переконань.

Фото: Марія Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-