У Києві вирішили ввести надзвичайну ситуацію

У Києві вирішили ввести надзвичайну ситуацію

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації прийняли рішення про введення надзвичайної ситуації в Києві.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю РБК-Україна.

Поворозник зазначив, що документи зараз проходять юридичні процедури.

«Насправді, рішення про надзвичайну ситуацію введено державною надзвичайною комісією по всій території країни 10 березня. А ми позавчора підтвердили посилення обмежувальних заходів і ввели надзвичайну ситуацію на території міста Києва. Усі заходи, які є за надзвичайної ситуації, у Києві вже впроваджуються», - зазначив він.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков 18 березня заявив, що уряд чекатиме від влади Києва рішення про введення надзвичайної ситуації в столиці у зв'язку з поширенням коронавірусу.

«Зараз ми не маємо відповідного рішення... Ми будемо чекати від міста Києва термінового рішення для ухвалення його на рівні уряду», - зазначив тоді Аваков.

Раніше уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Київській області через пандемію коронавірусу. До цього введення режиму НС схвалили в Київській обласній державній адміністрації.

Читайте також: Відсьогодні поліція жорсткіше перевірятиме кількість пасажирів у транспорті

Станом на 20 березня в Україні зареєстровано 26 випадків зараження коронавірусом.

Режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-