У Києві викрили хакерів, які зламували системи банків

У Києві викрили хакерів, які зламували системи банків

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці припинили діяльність бот-мережі з інфікованих комп’ютерів, за допомогою якої зловмисники втручалися в роботу банківських установ.

Про це повідомляє поліція Києва у Facebook.

"Співробітники слідчого управління поліції Києва спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Києва припинили діяльність злочинного угруповання, яке організувало несанкціоноване втручання до комп’ютерних систем банківських установ, фізичних та юридичних осіб України та країн Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою незаконного заволодіння грошовими коштами та шляхом ураження комп’ютерної техніки шкідливим програмним забезпеченням фігуранти організували бот-мережу з інфікованих комп’ютерів.

Читайте також: Понад 20 мільйонів на рахунках: СБУ блокувала механізм фінансування "ЛНР"

У свою чергу, оперативники спецслужби встановили, що за допомогою програми клієнт-банку, встановленій на інфікованому комп’ютері, зловмисники виводили кошти на банківські рахунки підставних осіб або переводили у криптовалюту за допомогою обмінних пунктів у Інтернеті.

У результаті збитки від протиправної діяльності фігурантів за рік склали понад 30 мільйонів гривень.

Під час проведення санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які використовувалися у протиправній діяльності зловмисників.

Вилучену техніку відправлено на проведення експертизи. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 2 ст. 361¹ (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) ККУ.

Їм загрожує покарання до шести років позбавлення волі, зазначили у поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-