Тендер для

Тендер для "своїх": СБУ підозрює чиновників Київміськсвітла у махінаціях

Укрінформ
Служба безпеки України підозрює посадових осіб комунального підприємства "Київміськсвітло" у масштабних зловживаннях під час здійснення закупівель товарів для зовнішнього освітлення столиці.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"За даними слідства, у 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального закладу забезпечило перемогу у тендері на придбання освітлювальних засобів для поточних потреб міста наближеній до них комерційній структурі. Загальна сума контрактів становила кілька десятків мільйонів гривень, частину з якої було розтрачено", - йдеться у повідомленні.

За попередньою версією слідства, під час підготовки кошторису чиновники свідомо завищили реальну ринкову вартість на лампи для вуличного освітлення. Ініційована Службою комплексна товарознавча та судово-економічна експертизи засвідчили, що через такі дії посадовців місцевому бюджету завдано збитків у особливо великих розмірах

Наразі п’ятьом посадовцям Київміськсвітла оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України,

Тривають слідчі дії.

Читайте також: СБУ блокувала схему з ухилення від сплати податків на півмільярда

Як повідомлялося, КП "Київміськсвітло" у 2019 році замінило майже 18 000 світильників в рамках капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення Києва. Основним завданням підприємства у 2019 році була реалізація проєкту із заміни ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні. На ці роботи з бюджету столиці було спрямовано понад 557 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-