Вертоліт з тяжкохворим пацієнтом сів на даху Інституту серця

Вертоліт з тяжкохворим пацієнтом сів на даху Інституту серця

Фото
Укрінформ
Вертоліт ДСНС України транспортував до столичного Інституту серця важкохворого пацієнта з Харкова.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

“14 лютого вертоліт ДСНС здійснив посадку на даху столичного Інституту серця - єдиної в Україні клініки із сертифікованим вертолітним майданчиком”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що важкохворий пацієнт з Харкова потребував термінового транспортування за допомогою авіації, зважаючи на невтішні прогнози місцевих лікарів.

Вертоліт ДСНС сів на даху столичного Інституту серця

За словами директора Інституту серця, лікаря-кардіохірурга - Бориса Тодурова, який разом із реанімаційною бригадою зустрічав пацієнта, єдиний спосіб врятувати людину із важкою формою вірусної пневмонії - підключити його до апарату ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація), який забезпечить підтримку діяльності серця та легень у пацієнтів, в яких функція серця та легень порушена досить тривалий час.

Читайте також: Трансплантацію серця у Ковельській лікарні провели за новими правилами - МОЗ

“Дякуючи Богу, в Україні є така служба, яка здатна оперативно - за півтори-дві години - перевезти з Харкова до Києва пацієнта, де він отримає кваліфіковану допомогу”, - сказав Тодуров.

Він подякував пілотам Служби з надзвичайних ситуацій за роботу і допомогу, яка дасть можливість врятувати людині життя.

Як повідомляється, це вже другий випадок, коли важкохворого пацієнта транспортують за допомогою авіації ДСНС на вертолітний майданчик столичного Інституту серця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-