Профспілки протестують у центрі Києва через законопроєкт про працю

Профспілки протестують у центрі Києва через законопроєкт про працю

Фото
Укрінформ
У центрі Києва біля будівлі Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів зібрались представники профспілок, протестуючи проти законопроєкту “Про працю”.

На акцію прийшло близько 200 людей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед учасників акції - Київська міська рада профспілок та її членські організації, представники всеукраїнських профспілок та обласних профоб'єднань, трудових колективів, громадських організацій.

Профспілки пікетували Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Учасники акції тримають в руках прапори своїх профспілок, вигукують «Ганьба!» та висловлюють протест проти проєкту закону "Про працю" (№ 2708) та низки інших законопроєктів, які, на їхню думку, не відповідають Конституції України, міжнародним актам, містять норми, що звужують трудові та соціально-економічні права й гарантії працівників.

Ситуація спокійна, за порядком стежать близько 40 правоохоронців.

Читайте також: Закон "Про працю" модернізує трудові відносини — Милованов

Як повідомляв Укрінформ, урядовий законопроєкт №2708 "Про працю" зареєстрований у Верховній Раді 28 грудня 2019 року.

Законопроєкт передбачає п'ять ключових нововведень: збереження та розширення соціальних прав працівників; збільшення кількості легальних робочих місць; рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці; підвищення доходів працівників по всій Україні; гармонізація українського законодавства з європейським.

Федерація профспілок України виступила проти цього законопроєкту, оскільки вважає, що він обмежує права робітників, та анонсувала протестні акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-