Служба безпеки викрила шахрайську схему в КМДА

Служба безпеки викрила шахрайську схему в КМДА

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили багатомільйонну шахрайську схему, організовану посадовими особами КМДА.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що у 2008 році на замовлення Київської міськдержадміністрації комунальне підприємство «Київський інститут земельних відносин» створило автоматизовану систему програмного комплексу «Кадастр». Разом із тим колишній заступник директора Департаменту земельних ресурсів КМДА та ексначальник відділу прикладного програмного забезпечення підприємства-розробника незаконно зареєстрували на себе виключне право на програмний продукт», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через шахрайську схему посадовці незаконно отримували авторську винагороду у розмірі 5% від прибутку, яка мала б надходити на рахунки комунального підприємства, яке насправді розробило програмний комплекс. Таким чином за 10 років зловмисники завдали місцевій громаді збитків на 4,3 мільйона гривень, заявили в СБУ.

Читайте також: Заступник мера Ужгорода організував "земельні схеми" - СБУ

Крім того, встановлено, що весь цей час видатки на обслуговування та удосконалення комплексу йшли із бюджету столиці.

У межах кримінального провадження обом зловмисникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав вчинені службовою особою з використанням службового становища) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-