У столичному метро назвали станції, де “безконтактний” проїзд - найпопулярніший

У столичному метро назвали станції, де “безконтактний” проїзд - найпопулярніший

Фото
Укрінформ
З початку встановлення перших безконтактних терміналів у Київському метрополітені пасажири близько 100 мільйонів разів сплатили проїзд за допомогою безконтактних банківських карток.

Про це йдеться в пресрелізі компанії Mastercard, що є в розпорядженні Укрінформу.

"З моменту запуску технології безконтактної оплати Mastercard на турнікетах київського метрополітену кияни та гості столиці здійснили понад 100 мільйонів оплат проїзду безконтактними банківськими картками та NFC-гаджетами", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що щодня в такий спосіб на жовтих турнікетах здійснюється до 240 тисяч оплат, при цьому понад половина з них – NFC-пристроями (смартфонами, смарт-годинниками та ін). Протягом п’яти років безконтактною технологією у метро встигли скористатись туристи з понад 90 країн. Найпопулярнішими безконтактні розрахунки є на станціях «Вокзальна», «Лук’янівська», «Палац спорту», «Либідська» та «Політехнічний інститут». Загалом у метрополітені нині встановлено 139 жовтих турнікетів для безконтактної оплати проїзду банківськими платіжними картками й гаджетами.

Читайте також: Е-квитком користуються вже 300 тисяч киян

Як відомо, технологію безконтактної оплати в київському метрополітені запустили компанія Mastercard та Ощадбанк у 2015 році. Тоді Київ став п’ятим містом світу, де проїзд стало можливим оплатити банківською карткою прямо на турнікеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-