Поліція звільнила активістів, затриманих на лекції російської блогерки в Києві

Поліція звільнила активістів, затриманих на лекції російської блогерки в Києві

Укрінформ
Поліція звільнила активістів, затриманих під заходу з російською блогеркою Олександрою Мітрошиною у Києві.

Про це повідомляє організація "Відсіч" на своїй сторінці у Facebook.

"Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького відпустили з лап "нової" поліції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що їх відпустили через 3 години після затримання.

Своєю чергою у поліції Києва повідомили, що на двох затриманих активістів склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу про адмінправопорушення.

За даними правоохоронців, їх було затримано після надходження повідомлення про те, що на вулиці Козацька невідомі особи конфліктують і висловлюються нецензурною лайкою.

"На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції. На зауваження поліцейських та законні вимоги припини свої дії особи не реагували. Їх було неодноразово попереджено про затримання у разі невиконання законних вимог. У результаті двох громадян, які порушували громадський порядок, патрульні доставили до Голосіївського управління поліції. У приміщенні відділу поліції патрульні склали на них адміністративний протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначається в повідомленні.

Також у поліції поінформували, що згодом правоохоронці склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство і на чоловіка, котрий конфліктував із раніше доставленими до управління поліції молодиками.

"На цей час усіх учасників події відпустили", - наголосили в поліції.

Читайте також: Організатори DreamBIG Forum скасували виступ Хакамади, яка підтримала анексію Криму

Як повідомлялося, вдень у понеділок, 6 січня, у "Відсічі" заявили, що поліція затримала активістів Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, які разом з друзями прийшли на лекцію російської блогерки Олександри Мітрошиної, щоб запитати в неї, чому вона незаконно відвідувала окупований Крим.

За даними "Відсічі", спочатку правоохоронці, яких викликав сам Овчаренко, наполегливо вимагали, щоби той вийшов, а потім - наділи на активіста кайданки і відвезли до райвідділу поліції на вул. Голосіївську, 15.

Також у "Відсічі" стверджували, що активістів побили прихильники блогерки Мітрошиної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-