Капремонт у кінотеатрі

Капремонт у кінотеатрі "Київ" завершать за рік - Кличко

Фото, відео
Укрінформ
Капітальний ремонт кінотеатру “Київ” триватиме приблизно рік, після чого його відкриють для глядачів.

Про це поінформував мер Києва Віталій Кличко під час виїзного засідання постійної комісії Київської міської ради з питань власності у приміщенні кінотеатру «Київ», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перш за все, нам потрібно зробити проєктування, а потім експерти можуть сказати. Але, на мою власну оцінку, це ...максимум рік, аби привести будівлю в нормальний стан”, - сказав Кличко.

Кличко провів виїзне засідання комісії Київради у кінотеатрі "Київ". Фото: kiev.klichko.org

Він зазначив, що наразі вирішується питання, за які кошти здійснюватиметься капремонт будівлі — київського бюджету чи нового орендаря, який готовий провести ремонт. “Вирішення цієї проблеми лежить у двох площинах. Перше, якщо будівля муніципальна, ми можемо коштом міста відремонтувати її і передати орендарю, або за кошти орендаря зробити цей ремонт для міста. Хочу наголосити, що будівля знаходиться у власності громади, вона без зміни профілю повинна працювати виключно для того, щоб тут показували кіно”, - розповів Кличко.

Крім цього, міський голова спростував інформацію про те, що новий орендар кінотеатру - ТОВ «Сінема-Центр» має заборгованість із орендної плати. “Наше завдання зараз зробити так, щоб кінотеатр запрацював. Спекуляції про те, що власник зараз ніякі гроші не платить (за оренду — ред.), це неправда. Вже 9 мільйонів гривень перераховано у бюджет міста”, - сказав Кличко.

За його словами, новий орендар звернувся до міської влади з проханням зменшити йому орендну плату у випадку, якщо за його кошти здійснюватиметься капітальний ремонт будівлі кінотеатру. “Орендар кінотеатру звернувся з пропозицією, оскільки ця комунальна будівля знаходиться на балансі міста, чи за кошти міста привести в нормальний стан будівлю, чи він за свої кошти зробить ремонт, але частина цих грошей повинна бути врахована як оренда", - повідомив мер.

Під час виїзного засідання журналістам та громадськості показали стан будівлі кінотеатру.

Читайте також: Кінотеатр "Тампере" повернули у власність киян

Раніше у КМДА повідомили, що будівля кінотеатру «Київ» перебуває у непридатному до використання за призначенням стані. Такі висновки надано Науково-дослідним інститутом інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення нинішнього орендаря – ТОВ «Сінема-Центр».

Як повідомлялося, у квітні 2019 року переможцем відкритого конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ», що належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва, на відкритому аукціоні стало ТОВ «Сінема-Центр» із пропозицією у 2 млн 119 тис. грн на місяць без ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-