Кіберзлочинця з Литви, який переховувався від ФБР у Києві, арештували на 2 місяці

Кіберзлочинця з Литви, який переховувався від ФБР у Києві, арештували на 2 місяці

Укрінформ
Затриманого у Києві громадянина Литви, якого розшукувало ФБР за викрадення з банківських рахунків 6 мільйонів доларів США, заарештовано на 2 місяці.

Про це повідомляє прокуратура міста Києва.

“За клопотанням прокуратури міста Києва ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 11.11.2019 застосовано екстрадиційний арешт строком на 2 місяці відносно громадянина Литовської Республіки, який перебував у міжнародному розшуку та був затриманий в Києві”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розслідування щодо злочинної діяльності 32-річного іноземця розпочалося ще у 2010 році співробітниками Федерального бюро розслідування та Служби розслідування фінансових злочинів США. Чоловік був оголошений у розшук за вчинення ряду кримінальних правопорушень у сфері незаконного доступу до банківських рахунків. Серед іншого його підозрюють у викраденні 6 мільйонів доларів США з рахунків американських фінансових установ, заволодінні персональними даними та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Читайте також: ФБР дізналася, що російські хакери зламали базу даних виборців Флориди

Іноземця затримали в одному зі київських готелів, де він тимчасово проживав.

Усвідомлюючи неможливість уникнення екстрадиції до США, він дав згоду на спрощений порядок його видачі. Прокуратура міста Києва розпочала щодо нього екстрадиційну перевірку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-