У Києві відкрили рух Південним мостом

У Києві відкрили рух Південним мостом

Укрінформ
Рух Південним мостовим переходом повністю відкрито після завершення ремонтних робіт.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

“Рух Південним мостовим переходом повністю відкрито. Роботи із заміни 27-го деформаційного шва закінчились”, - йдеться в повідомленні.

За даними комунальної корпорації «Київавтодор», раніше капремонт деформаційних швів майже не проводили, тому довелося виконувати масову заміну у такий короткий термін. Зокрема, 27 швів замінили протягом останніх 5 років. Всього ж на естакадній частині 46 швів. Ці металеві конструкції рятують споруду від температурних розширень.

Водночас у Київавтодорі зазначили, що роботи із заміни деформаційних швів могли б проводити швидше, якби на час ремонту рух повністю перекривали. Але через відсутність інших мостів у південному напрямку такі обмеження неможливі, додали у корпорації.

Також у Київавтодорі попередили, що хоч ремонт і закінчився, на мосту можливі затори, оскільки споруда витримує навантаження у майже 6 разів більші, ніж проєктні - нині 110 тис. авто за добу, а запроєктований для 18-20 тис. авто за добу.

Читайте також: Шулявський міст зміцнюють бетоном і металом

“Тому поліпшити транспортну ситуацію на Південному мостовому переході може будівництво нової споруди південніше Києва”, - наголосили у корпорації.

Як повідомляв Укрінформ, Південний міст 8 жовтня частково перекрили у зв’язку із заміною деформаційного шва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-