У Києві за 5 років працевлаштували півтори тисячі учасників АТО/ООС

У Києві за 5 років працевлаштували півтори тисячі учасників АТО/ООС

Укрінформ
За останні п’ять років у Києві за допомогою служби зайнятості забезпечено роботою 1425 учасників АТО/ООС. Зокрема, з початку цього року роботу отримали 230 військових.

Про це у коментарі Укрінформу розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“Для служби зайнятості захисники України – пріоритетна категорія, яка потребує особливої уваги. Адже люди, яким довелося пройти через випробування, часто перебувають у стресовій ситуації. Ці люди не завжди охоче йдуть на контакт, з ними потрібно працювати. Зі свого боку, в службі зайнятості готові підтримати кожного учасника АТО, адже ці люди захищали Україну, нас з вами”, - зазначив Білич.

За його словами, за п'ять років соціальними послугами столичної служби зайнятості скористалися майже 4 тисячі учасників АТО і ООС, зокрема 900 — у цьому році. Статус безробітного мали 3,5 тисячі бійців.

Директор КМЦЗ повідомив, що зареєстрованим у центрі зайнятості учасникам АТО (ООС), крім підбору роботи та виплати допомоги з безробіття, для соціальної адаптації та прискорення працевлаштування, надається комплекс соціальних послуг. Це, зокрема, професійна орієнтація, професійне навчання та перенавчання, сприяння у започаткуванні власного бізнесу, участь у семінарах з техніки пошуку роботи, тренінгах, інформаційні та консультаційні послуги тощо.

Білич нагадав, що учасники бойових дій включені до переліку категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. До центру зайнятості вони мають надати посвідчення учасника бойових дій та копію довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції.

“До речі, законодавство про зайнятість населення визначає й механізм стимулювання роботодавців, які приймають на роботу учасників АТО (ООС). У разі працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, з числа учасників АТО (ООС) на нові робочі місця за направленням центру зайнятості роботодавець має право на компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, - зазначив Білич.

Читайте також: Третину безробітних у Києві становить молодь до 35 років - служба зайнятості

У службі зайнятості повідомили, що кожен п’ятий колишній військовослужбовець працевлаштований у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, 16% працюють у сфері торгівлі та ремонту автотранспортних засобів, 11% - у сфері готельно-ресторанного бізнесу і громадського харчування, 9% - у переробній промисловості, 7% - в державному управлінні й обороні, по 5% - в транспортній галузі, сферах професійної, наукової та технічної діяльності, охорони здоров’я.

Починаючи з 2014 року у Києві започаткували власну справу, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності, 222 військовослужбовці, 29 з них — протягом січня-вересня 2019 року. Найбільш популярними серед обраних ними напрямків підприємницької діяльності є торгівля продовольчими і непродовольчими товарами, надання юридичних, транспортних, побутових та інших послуг, видавнича діяльність, кінодокументалістика, організація громадського харчування тощо.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-