Мін'юст завадив рейдерам приватизувати землю Льодового стадіону в Києві — Малюська

Мін'юст завадив рейдерам приватизувати землю Льодового стадіону в Києві — Малюська

Укрінформ
Мін'юст у понеділок завадив приватизації землі під столичним недобудованим Льодовим стадіоном, що знаходиться біля ВДНГ.

Про це у своєму Facebook написав міністр юстиції України Денис Малюська.

За його словами, "вранці окремі "юридичні таланти" намагались вкрасти Льодовий стадіон... А ще точніше не вкрасти, а поставити остаточну крапку у рейдерській схемі, яка мала закінчитися продажем через "СЕТАМ" "добросовісному вигодонабувачеві", однак продажу не відбулося.

Читайте також: Малюська розповів про законопроєкт щодо боротьби із рейдерством

"Через той самий "СЕТАМ" на продаж йшло кілька лотів за, м’яко кажучи, дивною ціною. Типу приміщення у новобудові площею 500+ квадратів за ціною трохи більшою мільйона гривень. Звернулись в АРМА, яка миттєво відреагувала – продаж скасували", - додав міністр.

Директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов розповів, яку схему ділки намагалися провернути із Льдовим стадіоном: "Ми одразу підняли заявку на реалізацію від приватного виконавця, але там і згадки про те, що майно є державним, не було! З реєстру ми дізналися, що у 2018 році КП Центр державної реєстрації зареєстрував договір купівлі-продажу 1994 року... , потім через одного нотаріуса об‘єкт продається на панамську компанію, яка через другого нотаріуса передає його в іпотеку мега інвестору з Катюжанки)) який, через невиконання умов договору, йде до приватного виконавця і виставляє актив на торги за майже 700 тисяч грн".

Він уточнив, що завдяки втручанню Мін'юсту та правоохоронців приватний виконавець видав постанову про відкладення торгів на 10 днів. Упродовж цього часу Льодовий стадіон мають повністю зняти з аукціону.

Як раніше повідомляло агентство, комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України надалі працюватиме, але її склад оновиться щонайменше наполовину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-