Мешканцям

Мешканцям "будинків Войцеховського" знову можуть відключити світло через борги

Укрінформ
Мешканцям «будинків Войцеховського» на Харківському шосе, 19, 19-А та 19-Б знову можуть відключити електроенергію, якщо вони негайно не погасять борг.

Про це йшлося під час наради в Київській міській державній адміністрації, яку проводив заступник голови Петро Пантелеєв, передає пресслужба КМДА.

«У результаті недотримання графіку реструктуризації заборгованості за електричну енергію мешканцям недобудов забудовника Анатолія Войцеховського на вулиці Харківське шосе, 19, 19-А та 19-Б знову загрожує ризик відключення від електропостачання. Голови трьох ОСББ, що створені в зазначених житлових комплексах, мають забезпечити процес оплати необхідного обсягу боргу», - йдеться у повідомленні.

Пантелеєв наголосив, що перед ризиком відключення ці будинки опиняються вже не вперше, адже представники ОСББ не можуть узгодити свої дії.

«Зазначені будинки досі є недобудованими, адже не виконані умови для постійної схеми електропостачання. Електроенергія у квартири людей постачається за тимчасовою схемою. Борг, що накопичився за електричну енергію, реструктуризований. Тобто з ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» укладений договір на оплату цього боргу, що складає майже 800 тисяч. Однак ми знову маємо проблему – представники ОСББ не можуть знайти згоди і спільно провести звірку нарахувань за лічильниками», – зазначив Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що з 1 січня в Україні почав працювати ринок електричної енергії, і у разі несплати за спожиту послугу, вона підлягає автоматичному відключенню.

«ОСББ мають негайно зібрати свої правління на внутрішню нараду та організувати процес оплати частини боргу, відповідно до взятих зобов’язань, щоб уникнути відключення в середу», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня члени комісії КМДА із вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва заявили про погрози та тиск. Зокрема, вони стверджували, що група протестувальників зірвала засідання, де мали вирішуватися питання підключення до інженерних мереж шести житлових комплексів, у тому числі, й сумнозвісних «будинків Войцеховського».

Читайте також: Проблемні недобудови: у КМДА сталися сутички, Кличко звернувся до Зеленського

Вперше про відключення електрики через борги мешканці «будинків Войцеховського» заявили у жовтні 2018 року. Тоді в КМДА повідомили, що забудовник не виконав необхідні умови для підключення будинків до постійних електромереж, і мешканці отримують електрику за тимчасовою схемою. На той час, за даними КМДА, накопичений борг перевищив 2 млн грн.

У лютому 2019 року був новий виток скандалу навколо «будинків Войцеховського», і в КМДА знову попередили про можливі відключення світла через мільйонні борги. А також про необхідність укласти постійні угоди на постачання електрики. Проте ситуація не вирішена й досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-