Столичну бібліотеку імені Тичини перетворили на сучасний бібліохаб

Столичну бібліотеку імені Тичини перетворили на сучасний бібліохаб

Фото
Укрінформ
Після ремонту бібліотека ім. П. Тичини в Києві перетворилася на сучасний бібліохаб з новою айдентикою, фірмовим стилем і логотипом.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Тут проведено капітальний ремонт, оновлено меблі, створено належні умови для осіб з інвалідністю, зокрема, вадами зору. Тож наразі кияни мають змогу користуватися тим самим обладнанням, що і в бібліотеці американського Конгресу», - йдеться у повідомленні.

Бібліотеку імені Тичини перетворили на бібліохаб / Фото: kyivcity.gov.ua

«Я справді щаслива, що нам удалося втілити такі кардинальні зміни. Ця бібліотека не стане останньою – ми будемо відкривати нові й нові сучасні простори, впроваджувати інноваційні технології, адже наше головне завдання – у кожному районі мати сучасну оновлену бібліотеку, що стане центром задоволення культурних, освітніх, інформаційних потреб громадян і їхнього комфортного дозвілля», – сказала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Читайте також: Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку — Бородянський

Тепер бібліотека імені Тичини має універсальний книжковий фонд (42,4 тис. примірників) з усіх галузей знань, періодичні видання (92 назви) та послуги чергового бібліографа, який допоможе скористатись електронним каталогом. Тут можуть відбуватися різноманітні культурні заходи та презентації, зустрічі з письменниками й видатними особистостями.

Також у бібліотеці є зона Wi-Fi, місця для роботи на власному комп’ютері, дитячий куточок, спеціальне обладнання для людей з порушеннями зору, різноманітні настільні та електронні ігри. Оновлена бібліотека зможе проводити кінопокази фестивальних фільмів, а також різноманітні тренінги в рамках соціального проєкту КМДА «Освітній хаб міста Києва».

Читайте також: Читати, крутячи педалі: у бібліотеці Херсона з'явився книгобайк

Проєкт, що змінює усталену концепцію звичайної бібліотеки, діє в Києві вже понад два роки. Для містян створюють сучасні простори, покликані стати новим словом в історії бібліотечної справи. Надалі оновлені публічні простори будуть об’єднані літерою «Б», що означає «бібліохаб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-