Ткаченко вважає, що законопроєкт про столицю не потребує схвалення Венеціанської комісії

Ткаченко вважає, що законопроєкт про столицю не потребує схвалення Венеціанської комісії

Укрінформ
Законопроєкт «Про місто Київ - столицю України» не потребує проходження експертизи у Венеціанській комісії.

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, один із авторів законопроєкту Олександр Ткаченко (фракція «Слуга народу»), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я взагалі не знаю, звідки взялася ця історія (про направлення законопроєкту на експертизу до Венеціанської комісії - ред.), це якась легенда в голові у пана Кличка. Цей закон не потребує схвалення Венеціанською комісією. Але разом з експертами Ради Європи Венеціанської комісії та інших наших партнерів ми цей законопроєкт обговорюємо. І ми раді, що нам самим запропонували експертів з Європи, які мають достатню вагу та повагу, які будуть працювати в подальшому разом з нами над поліпшенням цього закону», - зазначив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт 2143-3 "Про місто Київ - столицю України". Документ підтримали 244 народні депутати. Авторами законопроєкту є група народних депутатів від фракції "Слуга народу": Олександр Ткаченко, Дмитро Гурін, Ганна Бондар, Давид Арахамія, Олександр Корнієнко.

Читайте також: Закон про столицю, який планує прийняти Рада, перетворить КМДА на аналог прокуратури - Кличко

Київський міський голова Віталій Кличко сказав під час засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у вівторок, що всі подані проєкти закону "Про місто Київ - столицю України" потребують висновку Венеційської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-