"Ні капітуляції": на Майдані знову мітингують проти “формули Штайнмаєра”

Фото, відео
Укрінформ
На Майдані Незалежності у центрі Києва о 19.00 розпочалась нова акція "Ні капітуляці" проти підписання Україною "формули Штайнмаєра".

Участь в акції наразі беруть близько тисячі осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мітингувальники вигукують: "Ні капітуляції", “Ні плану Штайнмаєра”, “Ні плану Путіна”.

Поліції на Майдані не видно. Учасники після виступів на Майдані планують вирушити до Офісу Президента і там продовжити акцію протесту.

Акція "Ні капітуляції" на Майдані / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Читайте також: На Майдані зібрались люди, протестують проти "формули Штайнмаєра"

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

1 жовтня на Майдані Незалежності відбувся мітинг проти капітуляції та імплементації "формули Штайнмаєра". Мітинг тривав кілька годин й участь у ньому взяли близько півтисячі людей.

На сьогодні кілька обласних рад в різних регіонах України підготували заяви про недопущення капітуляції, яку вбачають у реалізації “формули Штайнмаєра”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-