Активісти палили файєри під ОП, на Майдані теж протест проти

Активісти палили файєри під ОП, на Майдані теж протест проти "формули Штайнмаєра"

Фото, відео
Укрінформ
Кілька сотень активістів завершили пікет біля Офісу Президента, який був проведений у зв'язку з погодженням Україною в Мінську "формули Штайнмаєра".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у ході акції відбулася низка виступів лідерів та представників націоналістичних організацій, після чого активісти запалили 15 червоних файєрів під вигуки "Ні капітуляції".

Водночас під час виступу лідер Національного корпусу Андрій Білецький анонсував можливе створення "Штабу спротиву капітуляції".

"Ми повинні переходити до чіткої довгострокової акції протесту. Якщо це буде незрозуміло, то треба буде швидко перейти до громадянської непокори. У нас є методи, як зламати їх (владу - ред.) і змусити відмовитися від так званого Мінська. Тому зараз наше завдання просте - разом з ветеранськими організаціями, разом з людьми такими, як Хмара (Степан Хмара - ред.), який є совістю української нації, ми повинні створити той самий Штаб спротиву капітуляції", - сказав Білецький.

Активісти під ОП запалили фаєри / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Читайте також: Під Офісом Президента - пікет через "формулу Штайнмаєра"

При цьому він не уточнив деталей, який вигляд матиме цей "штаб" і чим конкретно займатиметься.

Участь в акції під ОП взяли представники Нацкорпусу, Нацдружин, ВО "Свобода" та інших націоналістичних організацій.

Тим часом на Майдані Незалежності стартувала інша акція проти підтримки "формули Штайнмайера".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

Читайте також: Клімкін прокоментував погодження Україною "формули Штайнмаєра"

Вона полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-