Кличко розповів про урядову перевірку КМДА - майже у кожному підрозділі

Кличко розповів про урядову перевірку КМДА - майже у кожному підрозділі

Укрінформ
Урядова перевірка Київської міської державної адміністрації триває у майже кожному структурному підрозділі мерії та в деяких райдержадміністраціях столиці.

Про це мер Києва Віталій Кличко зазначив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Триває перевірка КМДА (відповідно до постанови Кабінету міністрів "Про затвердження Порядку проведення перевірки стану виконавської дисципліни в органах виконавчої влади"). Розпочалася вона 25 вересня і триває практично у кожному структурному підрозділі КМДА та в деяких райдержадміністраціях столиці", - зазначив Кличко.

За цей час, за словами мера, апарат КМДА отримав понад 70 запитів, що стосувалися практично всіх сфер життєдіяльності міста та великого обсягу інформації.

"Ми відкриті для співпраці і намагаємося в найкоротші терміни надавати необхідні документи. Навіть ті, що виходять за межі перевірки. Бо, підкреслю, урядова перевірка, за законом, не стосується здійснення самоврядних повноважень Київською міською радою та її виконавчим органом", - додав міський голова.

Мер пояснив, що відповідна урядова перевірка стосується лише виконавської дисципліни, тобто організації роботи з виконання міською адміністрацією завдань, визначених законами України, актами Президента України, постановами Верховної Ради, актами Кабінету міністрів України та дорученнями Прем’єр-міністра України.

Читайте також: Суд вирішує, чи братися за позови Кличка до Гончарука та Богдана

"Повну ж перевірку діяльності, зокрема і ту, що стосується самоврядних повноважень Київської міськради, може здійснювати тільки Державна аудиторська служба України. До якої, до речі, я раніше звернувся з проханням перевірити діяльність столичної влади", - підкреслив Кличко.

Як повідомлялось, народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко звернувся до Прем’єр-міністра Олексія Гончарука ініціювати загальний аудит діяльності мера Києва Віталія Кличка, Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих структур.

Читайте також: Кличко запевняє, що сприятиме аудиту в КМДА

Крім цього, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Державної аудиторської служби України щодо здійснення державного фінансового аудиту діяльності структур КМДА, комунальних підприємств та інших підрозділів за період 2015 - 2019 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-