Кличко показав, як “розумні” технології дозволяють керувати Києвом з планшета

Кличко показав, як “розумні” технології дозволяють керувати Києвом з планшета

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко показав, як можна керувати процесами в місті за допомогою спеціальних додатків, встановлених у планшеті.

Презентація відбулася в рамках Kyiv Smart City Forum 2019, інформує пресслужба КМДА.

«Smart city потребує smart інструментів. На моєму планшеті є інформація про всі ключові показники зі стратегічних сфер міста. Завдяки інноваційним інструментам ми створили систему Електронного документообігу. З її допомогою я можу, незалежно від свого місцезнаходження, у будь-якій точці світу, у будь-який момент, підписувати розпорядження за допомогою електронного цифрового підпису. Бачити, хто виконавець моїх доручень, і, відповідно, контролювати, як відбувається виконання поставлених завдань», – наголосив Кличко.

Читайте також: Кyiv Smart City: Кличко розповів, у чому українська столиця обігнала Рим

Він також показав, як за допомогою GPS-трекерів та бортових комп’ютерів, встановлених у авто комунальної техніки, можна контролювати її роботу. Під онлайн-контролем сьогодні 1 211 одиниць громадського транспорту та 729 технологічних машин.

Також програма дає можливість отримати оперативну інформацію з різних сфер життєдіяльності міста. Наприклад, скільки жителів звернулося за матеріальною допомогою, які підрозділи КМДА працюють ефективніше. З яких питань кияни звертаються до контактного центру, статус їх виконання.

«Дані про фінансові показники, про платників податків, про кількість місць у школах та дитсадках по районах, і багато іншої інформації. Усе це допомагає в ухваленні рішень для ефективного управління та розвитку міста. Ці проєкти – тільки початок втілення «розумних» технологій. Бо ми налаштовані і надалі робити Київ «розумнішим». Адже вже на досвіді бачимо, наскільки ефективним є впровадження інновацій в міське управління. Ми поширюємо свій досвід на інші міста України. А також відкриті для досвіду успішних смарт-міст світу. Особливо у пріоритетних для нас галузях – безпеці, транспорті, е-демократії, освіті, медицині, IT-стартапах», – наголосив мер столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-