Smart city: Кличко назвав технології, які вже працюють у Києві

Smart city: Кличко назвав технології, які вже працюють у Києві

Укрінформ
Київ уже використовує “розумні” технології, які тільки но плануються для запровадження у країні.

Про це заявив Віталій Кличко під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2019, повідомляє пресслужба мера Києва.

“Розвиток системи smart city дозволив запровадити десятки електронних сервісів для жителів. Наприклад, вже більше 50 мільйонів поїздок у громадському транспорті було сплачено єдиним електронним квитком, який почали впроваджувати у місті менше року тому”, - ідеться в повідомленні.

“200 тисяч дітей влаштували в дитячі садки онлайн. Більше половини пацієнтів записуються на прийом до лікарів дистанційно, не витрачаючи часу на очікування у чергах. Електронні послуги Києва охоплюють навіть домашніх улюбленців. У Реєстрі домашніх тварин внесені дані про більш як тисячу котів та собак”, - наголошує Кличко.

Читайте також: На 15 станціях метро підключили автомати купівлі-продажу Kyiv Smart Card

За словами мера Києва, серед популярних сервісів і “Картка киянина”, якою користуються майже 800 тисяч людей. Банківська картка ідентифікує власника та надає йому можливість сплатити за житлово-комунальні послуги без відсотків, отримати знижки на товари в супермаркетах, аптеках. А також дозволяє пільговикам безкоштовно їздити у транспорті.

Кличко підкреслює, що в “Особистому кабінеті киянина” тисячі жителів щодня користуються сервісами, які пропонує місто. А додаток KyivSmartCity, яким уже послуговуються 75 тисяч киян, втілює у собі концепцію міста у смартфоні. Функціонал додатку поступово розширюється. В майбутньому кияни матимуть можливість сплатити за комунальні послуги чи, наприклад, проголосувати за проєкт Громадського бюджету, клікнувши у потрібному розділі додатку.

фото: klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-