Кличко позивається до Гончарука і Богдана

Кличко позивається до Гончарука і Богдана

Оновлено
Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко позивається до Кабінету міністрів, Прем’єр-міністра Олексія Гончарука й керівника Офісу Президента Андрія Богдана через рішення про звільнення його з посади голови КМДА.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прессекретар мера Києва Оксана Зінов'єва.

“Так, подав (позов - ред.). Точніше, адвокати подали від його імені. Адвокатське об'єднання “Баррістерс”, - сказала Зінов'єва.

Як повідомлялося, за даними Радіо Свобода, в одному з позовів Кличко вимагає визнати протиправними дії уряду щодо внесення Президенту подання від 4 вересня про звільнення з посади голови КМДА і просить скасувати відповідну пропозицію Прем’єра Гончарука.

Аргументує вимоги у позові він тим, що «повноваження Кличка Віталія Володимировича, як Київського міського голови становлять п’ять років і завершуються не раніше, ніж 16 листопада 2020 року. Таким чином, враховуючи, наведені вище положення щодо того, що жодна особа, окрім Київського міського голови, не може бути призначена головою Київської міської державної адміністрації, то повноваження Кличка Віталія Володимировича, як законно призначеного голови КМДА, також не можуть бути припинені раніше за 16 листопада 2020 року».

Другий позов Кличко подав проти керівника Офісу Президента Богдана, в якому зазначив, що той, на його думку, перевищив свої повноваження, коли подав лист до Кабміну, який став підставою розгляду урядом подання на звільнення з посади голови КМДА. У позовній заяві Кличко наголосив, що такі питання – виключні повноваження Президента й уряду.

Кабінет міністрів України 4 вересня погодив звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. За словами Прем’єра Олексія Гончарука, ухвала Кабміну надійде Президентові Володимиру Зеленському, який ухвалить остаточне рішення.

Читайте також: Кличко обіцяє презентувати політсилу, з якою піде на вибори

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 4 вересня погодив звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. За словами Прем’єра Олексія Гончарука, ухвала Кабміну надійде Президентові Володимиру Зеленському, який ухвалить остаточне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-