Столичні фонтани “законсервують” до весни

Столичні фонтани “законсервують” до весни

Укрінформ
У понеділок, 30 вересня, фонтани Києва припинять свою роботу до наступного сезону.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"30 вересня фонтани Києва припинять свою роботу", - йдеться у повідомленні.

З 1 жовтня фахівці спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» розпочнуть підготовку водограїв до зими.

На сьогодні СВКП «Київводфонд» здійснює роботи з експлуатації 8 столичних фонтанів, а саме: на Майдані Незалежності – «Великий» та комплекс шести водограїв «Малі» (парна сторона вул. Хрещатик), фонтани «Водяна куля», «Каскадний» і «Засновники Києва» (непарна сторона вул. Хрещатик), а також фонтан «Хрещатик» на вул. Хрещатик, 25, фонтан на вул. Великій Васильківській, 119-121 та унікального комплексу в акваторії Русанівського каналу.

«Перед відпочинком фонтани потрібно почистити й законсервувати. Підготовку до зими фонтанів на Майдані Незалежності розпочнемо із верхньої частини водограїв», – повідомила директор підприємства "Київводфонд" Світлана Козловська.

Для демонтажу 12 гейзерних фонтанів, які знаходяться в акваторії Русанівського каналу, будуть залучені дайвери й водоплавна техніка. Очищення Русанівських водограїв проходитиме безпосередньо після їх демонтажу з каналу. До наступного сезону вони будуть зберігатися у спеціалізованих приміщеннях.

Читайте також: Вандали пофарбували у зелений колір фонтани на Майдані

Вже з травня 2020 року столичні водограї відновлять свою роботу.

До кінця 2019 року заплановано проведення капітального ремонту фонтану на вулиці Велика Васильківська, 119-121, який був збудований близько 30 років тому. Ремонт включатиме заміну гранітного облицювання, заміну електрокабелів, оновлення приладів підсвітки – близько 90 шт. та встановлення нового помпового обладнання – 15 шт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-