Опалювальний сезон у Києві

Опалювальний сезон у Києві "під питанням" — депутати не збиралися вже 4,5 місяця

Укрінформ
У Києві через відсутність кворуму для проведення засідання Київської міської ради залишаються невирішеними питання, необхідні для сталого запуску і подачі тепла у будинки.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв у Facebook.

"Минулого тижня Київська міська рада вчергове не змогла зібрати кворуму для проведення чергового засідання. Останній раз сесія Київради відбулась у середині травня. Тобто депутати для ухвалення принципово важливих рішень для міста не збираються вже 4,5 місяці", - зазначив Пантелеєв.

Він зауважив, що жодні політичні чинники не повинні бути важливішими за безпечне і стабільне функціонування Києва. Особливо напередодні опалювального сезону, коли є завдання для сталого запуску та подачі тепла. "Невирішеним є питання придбання необхідних обсягів газу та мазуту на весь зимовий період для підприємства "Київтеплоенерго". Від цього залежить, чи буде тепло в наших оселях взимку. На фінальній стадії, але потребує дофінансування, довгоочікуваний проєкт переключення 20 будинків і школи від відомчих котелень до міських мереж на Татарці. Призупинена компенсація жителям кредитів ЖБК та ОСББ на проєкти з енергозбереження, що вже реалізовані", - зазначив Пантелеєв.

Читайте також: Столична влада обіцяє, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно

За його словами, невирішеним залишається питання погашення заборгованості із зарплати працівникам транспортної сфери. "Це найбільш нагальні завдання, для виконання яких сьогодні потрібні рішення в Київраді. Ми змушені вирішувати ці проблеми в позаштатному режимі замість того, аби працювати планово і ефективно", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Київради 12 вересня не відбулося через відсутність кворуму. Під час консультацій усі голови фракцій Київради домовилися продовжити роботу 19 вересня. Проте станом на 10.40 четверга у залі Київради зареєструвалося 38 депутатів, в той час як для кворуму потрібен 61 депутат (загальна чисельність депутатів Київради 120). Тоді міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради щодо розпуску Київради 8 скликання і призначення дострокових виборів у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-