Окружний адмінсуд дозволив забудову в Протасовому Яру

Окружний адмінсуд дозволив забудову в Протасовому Яру

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними та скасував приписи Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), які зупиняли будівництво в Протасовому Яру в місті Києві.
Відповідне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

“Визнати протиправним та скасувати припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил від 08.05.2019 року, складений головним інспектором будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу державного архітектурно-будівельного контролю та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві Воронюком А.В., за результатами позапланової перевірки на об`єкті: «Будівництво житлово-офісно-торговельного комплексу з готелем та паркінгом по вул. Миколи Амосова у Солом`янському районі м. Києва», виданий Товариству з обмеженою відповідальністю "Дайтона Груп”, - ідеться у тексті рішення.

Також Окружний адмінсуд скасував аналогічний припис, виданий ТОВ «Архітектурне Бюро «Алюр». Накладений на цю ж компанію штраф суд також скасував.

Окремо своїм рішенням суд скасовував приписи щодо зупинення підготовчих та будівельних робіт від 8 травня 2019 року, складені за результатами перевірки зазначеного об’єкта та видані ТОВ “Індбуд” та ТОВ “Дайтона Груп”.

Читайте також: Активісти на Протасовому Яру в Києві знесли бетонний паркан та перекрили дорогу

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2019 року Окружний адміністративний суд у м.Києві заборонив будівельній компанії ТОВ “Дайтона Груп” проводити будівельні роботи в Протасовому Яру в Києві.

У травні цього року в Києві почались протестні акції з вимогою зупинити забудову Протасового Яру. Періодично такі акції проходили впродовж усього літа 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-