Поліція спростовує чутки про політичні вимоги “мінера” мосту Метро

Поліція спростовує чутки про політичні вимоги “мінера” мосту Метро

Укрінформ
Колишній військовослужбовець Олексій Белько, який 18 вересня погрожував підірвати міст Метро у Києві, не висував жодних політичних вимог.

Про це на брифінгу розповів очільник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З ним розмовляли і психологи, і наші перемовники, кілька разів я намагався вступати з ним в діалог. Політичних вимог не було - я скажу, щоб була крапка в цьому питання. З ним спілкувалась його дівчина – він так вимагав", - заявив Крищенко.

Читайте також: Не теракт, а хуліганство: поліція погодила підозру "мінеру" мосту Метро

Очільник поліції Києва також заявив, що слідство ще не має результатів експертизи крові “мінера” мосту Метро, тож сказати, чи були в його крові наркотики, ще не можна.

"Ми взяли кров на експертизу, і не можу сказати, що там... Їх ще немає фізично (результатів експертизи - ред.), це тривалий процес", - сказав Крищенко.

Читайте також: У поліції затримання терориста з мосту Метро назвали "блискучою операцією"

Раніше він повідомив, що Бельку не пред'являтимуть обвинувачення у підготовці до терористичного акту.

Зазначалося, що у прокуратурі вже погоджено підозру у скоєнні злочинів за статтею 296 ч. 4 (хулігантство) і за статтею 269 (неправдиве повідомлення про замінування).

Як повідомляв Укрінформ,18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував озброєний чоловік. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро на мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. У спецоперації із затримання зловмисника було задіяно близько 300 правоохоронців.

Під час спецоперації з чоловіком зв'язалися телефоном, але він не йшов на контакт, вимагав дати йому поговорити зі своєю дівчиною, але зв'язних вимог не висував.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо приготування до здійснення терористичного акту.

У зв’язку з блокуванням мосту Метро у Києві був ускладнений рух транспорту. Зокрема, на "червоній лінії" метро були закриті станції "Арсенальна", "Дніпро", "Гідропарк" та "Лівобережна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-