Бібліотека Конгресу США виправила назву української столиці на Kyiv

Бібліотека Конгресу США виправила назву української столиці на Kyiv

Укрінформ
Бібліотека Конгресу у Вашингтоні офіційно запровадила правильне використання назви столиці України англійською мовою – Kyiv замість Kiev.
Про це йдеться у повідомленні на сторінці онлайн-кампанії #CorrectUA у Twitter.

"Друзі, щойно отримали неймовірні новини з Вашингтона! Бібліотека Конгресу офіційно запровадила використання назви нашої столиці як Kyiv! Без сумніву, позитивні перетворення світового масштабу потребують часу, але крок за кроком, ми дійдемо до мети!" - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно празький аеропорт імені Вацлава Гавела перейшов на коректну транслітерацію назви столиці України латиницею – Kyiv замість Kiev.

Інформаційна кампанія #CorrectUA, ініційована Міністерством закордонних справ України, стартувала в жовтні 2018 року. МЗС закликає іноземні офіційні установи та комерційні компанії відмовитися від використання заснованих на російській транскрипції назв українських міст і перейти на коректні: Kyiv, Odesa, Kharkiv, Lviv, Zaporizhzhia. У межах кампанії запущено флешмоб #KyivNotKiev.

Читайте також: Kyiv Not Kiev: празький аеропорт також перейшов на коректне написання столиці України

Чимало європейських міст уже підтримали цю ініціативу. Крім того, Рада США з географічних назв прийняла рішення про заміну офіційної назви української столиці з Kiev на Kyiv у міжнародній базі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-