Кличко вважає, що зміни до закону про столицю потребують висновків Венеціанської комісії

Кличко вважає, що зміни до закону про столицю потребують висновків Венеціанської комісії

Укрінформ
Щодо законопроєкту "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" необхідно провести консультації з міжнародними експертами і громадське обговорення, перш ніж виносити його на розгляд парламенту.

Таку думку висловив Київський міський голова Віталій Кличко на час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зареєстрований законопроєкт, який пропонується прийняти у Верховній Раді, має отримати висновки міжнародних експертів, (пройти) обговорення з громадськістю... Я переконаний у тому, що перед тим, як приймати такий законопроєкт, потрібно отримати висновки Венеціанської комісії, потрібні висновки міжнародних експертів щодо самоврядування, і потім, з правками, зробити обговорення з громадою. І тільки після цього можна виносити цей законопроєкт на голосування. Інакше - у киян забирають право голосувати і обирати владу", - заявив Кличко.

Читайте також: У Києві можуть скасувати посаду голови КМДА

За його словами, законопроєкт, зареєстрований у ВР, руйнує можливість киян обирати владу, і "якщо такі кроки робляться, це не децентралізації, а навпаки - централізація влади".

"Українці обрали Президента за демократичними правилами. Таким самим чином мають відбуватися вибори у місцевих громадах, таким самим чином має обиратися і Київський міський голова", - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, у Верховній Раді 13 вересня зареєстрований проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", який передбачає проведення позачергових виборів мера та міськради 8 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-