Мораторій на будівництво у столиці стосуватиметься виключно нової забудови — Кличко

Мораторій на будівництво у столиці стосуватиметься виключно нової забудови — Кличко

Укрінформ
Проєкт Київської міськради про запровадження мораторію на нове будівництво у столиці стосуватиметься виключно нової забудови та документів на неї. Розпочатого законного будівництва чи об‘єктів, що мають бути введені в експлуатацію, мораторій не стосуватиметься.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у себе на сторінці у Facebook.

"Інформація тільки з’явилася, а вже багато маніпуляцій щодо мораторію на нове будівництво, який планує запровадити столична влада. Цікаво, що деякі "експерти" та народні депутати об’єднались навколо інтересів забудовників і почали нагнітати паніку", - сказав Кличко.

Він наголосив, що якщо Київрада ухвалить таке рішення, стосуватиметься воно виключно нової забудови та документів на неї. Тобто, йдеться про те, що до нового року не розпочинатимуть зводити нові житлові, комерційні об‘єкти (крім соціальної інфраструктури).

"Розпочатого законного будівництва чи об‘єктів, що мають бути законно введені в експлуатацію, мораторій не стосуватиметься. Об’єкти, які зводяться без документації, або щодо яких документація скасована — в експлуатацію введені не будуть.Тому, не зважайте на провокаторів і маніпуляторів, які в угоду забудовникам намагаються сіяти брехливу інформацію", - пояснив він.

За його словами, згідно з проєктом рішення, міська влада планує до кінця року завершити інвентаризацію всього розпочатого на території Києва будівництва, адже сьогодні саме ДАБІ погоджує, що саме і де споруджується.

"Ми налаштовані навести лад з забудовою в столиці. Щоб зненацька, на ділянках, отриманих за часів Омельченка та Черновецького, не виростали монстри. Щоб забудовники через суди не змушували місто видавати містобудівні умови, щоб не велося будівництво на арештованих земельних ділянках. Щоб все будівництво відбувалося виключно законно і з врахуванням інтересів громади Києва", - сказав Кличко.

Він повідомив, що пропонуватиме Київраді ухвалити це рішення за основу і за тиждень опрацювати пропозиції до нього, аби знівелювати можливі негативні наслідки для громадян, у тому числі підприємців.

Зокрема, мова йде про проєкт рішення Київської міської ради "Про введення тимчасової заборони (мораторію) на здійснення нового будівництва та реконструкції із зміною зовнішніх геометричних розмірів об’єктів на території міста Києва".

Читайте також: Кличко показав, як ремонтують Велику кільцеву дорогу

Документом передбачається провести до 31 грудня інвентаризацію об’єктів нового будівництва або реконструкції зі зміною зовнішніх параметрів на території столиці. Результати інвентаризації, як зазначається у документі, мають відображатися на порталі Центру моніторингу забудови Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-